22.7.07

Terveydenhuoltoa ja teatteria!

Heipskukkuu vaan taas täältä Joensuusta!


Tänään aamulla, kun Mico ja Nauna vielä nukkuivat tapasin hurjan vanhan sikapossun. Naunan 89-vuotias iso-isoäiti on kuulema saanut sen omalta isoäidiltään ihan pienenä. Se oli hieman kärttyinen ja ryppyinen possu, mutta kertoi se mukaviakin tarinoita menneiltä vuosikymmeniltä istuessamme keinutuolissa aamukahvin jälkeen. Herättyään ja aamupalan jälkeen lapset patistettiin puistoon ja minä pääsin Miimin ja susyq;n kanssa kävelylle. Ensin kävimme emäntien vakkari postissa tipauttamassa Naunan ja Micon virallisia kortteja. Seuraavasta paikasta Miimi ja Susyq eivät suostuneet minulle kertomaan. Mua jänskätti hirveesti, jos vaikka pääsisin huvipuistoon...MUTTA ei se tosiaankaan mikään HUVIpaikka ollut. Menimmekin terveyskeskukseen missä minulle suoritettiin terveystarkastus. Se oli kuulemma ihan paikallaan rankan herkutteluviikonlopun jälkeen. Minulta otettiin verenpaine, hemoglopiini ja joitakin muita kokeota. Se oli aika pelottavaa, mutta terkkari oli onneksi todella kiva. Kuulemma sama, jonka luona Naunakin käy. Olen kuulemma hyvässä kunnossa, mutta terkkarin mielestä PERVO-rokotus oli tarpeen ennen matkan jatkumista nevan luo Iisalmeen. Se oli aika kamalaa, kun sai piikin kankkuun. Mutta kestin sen kuin SIKA! Miimi ja Susyq sanovat että ei se mikään pervo ole vaan PARVO!! Hih, hassu nimi joka tapauksessa. Käyttäydyin terkkarilla oikein rohkeasti ja sain palkinnoksi kotona vihdoinkin sitä himoitsemaani vihreää hiusväriä. Eikö olekin magee fleda?









Sitten söimme lounasta ja sen jälkeen lähdimme ajamaan kohti Sinkkolan perinne- ja kotieläinpihaa sekä kesäteatteri esitystä. Iltapäivä oli aurinkoinen ja kuuma. Paikalla oli todella paljon yleisöä. Pääsin Miimin ja Susyq:n kanssa istumaan korkealle katsomossa ja Nauna ja Mico jäivät alas patjalle. Näytelmä, Viirun ja Pesosen kuumatka oli todella hauska. Jotkin kohtaukset olivat myös jännittäviä. Erityisen hauskoja olivat kanat Prilla ja Roosa. Kuulostivat kuulema ihan Hansulta ja Pirreltä, ovatkohan nekin jotain kanoja? Väliajalla pääsin tapaamaan näytelmän tähtä, Mr Tiigeriä, Turkkilaista tiikeriä. Vähän taas pelotti, kun Tiikeri nappasi minut otteeseensa, mutta eihän siinä taaskaan mitään pelättävää ollut. Näytelmän jälkeen pääsin vielä poseraamaan päätähden Viirun kanssa. Siinä vasta mainio katti! Kutitteli minua leuan altakin :D Pääsin myös itsekin tutustumaan rakettiin. Olisi kyllä huisin jännää päästä oikeasti kuuhun. Onkohan se totta, kun ne kanat sanoivat että kuu olisi juustoa? Tutustuimme myös tilalla asuviin eläimiin. Jamppa-aasilla oli hauskat, pitkät korvat. Muita eläimiä olivat hieho, suomenhevonen, lampaat, vuohet, kanit ja silkkikanat. Ne kanat olivat aika erikoisen näköisiä. Lisäksi pääsin tekemään tuttavuutta ihka oikeiden sikojen kanssa. Tapasin kaksi komeaa karjua, Aimon ja Konstan. Aimon kanssa pääsin yhteiskuvaankin :) Susyq lupasi, että saan ottaa teatterilippuni mukaan muistoksi mukavasta päivästä kesäteatterissa.





Illalla otimme ihan rauhallisesti. Kävin lasten kanssa kylpemässä navetan hajut pois (hyh, hyh) ja pääsin susyq:n ja Miimin kanssa ostamaan yllärit lapsille. Valitsimme yhdessä molemmille kivat sormukset. Sitten katsoimme dvd:ltä Mr Beania, kylläpä on hassu miekkonen! Nauroin aivan saparo suorana! Sain myös toimia onnettarena susyq:n järjestämässä Johnny Depp lotteryssä. Ah, mikä mies!!! Onkohan merirosvoja oikeasti olemassa. Eilen kyllä Miimi luki kirjaa merirosvoista meille iltasaduksi, joten kyllä niitä varmaan on! Telkkarissa lotto arvotaan palloilla (oon nähnyt!!!), mutta minä nostin nimilapun arvontapussukasta. Nimeä en vielä tässä paljasta ;)


Kohta on aika mennä nukkumaan, huomenna pitää herätä kukonlaulun aikaan, sillä Miimi ja Mico jatkavat matkaa silloin ja haluan vilkuttaa heille jäähyväisiksi. En kylläkään ole nähnyt täällä mitään kukkoa. Missähän se mahtaa lymytä?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä on ollut Persikalla joka päivä menoa ja meininkiä.
Niin silti itselläkin sen verran ettei ole ehtinyt edes reissua seurata.
Nyt kuitenkin olen taas kärryillä.

Persikalle terveisiä ja vauhdikasta reissun jatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

HAHA.. Pervo-rokote XD, toivottavasti se on vastustava rokote, että persikasta ei tule mitään sikaa, vaan hän pysyy siveänä possuneitinä ;)

Neva kirjoitti...

Ah ja voih, sydämeni itkee verta! x(

Terveydenhoitaja on täysin väärässä, ei tänne mitään rokotuksia tarvitse!