7.7.07

Siivouspäivä ja saunailta





Kolmas päiväni Espoossa alkoi pitkälla ja rauhallisella aamupalalla.Perheen aikuiset joivat kahvia ja söivät ruisleipää.Lapset ja minä saimme kaakaota.Söin myös palan kauraleipää jonka päällä oli maksamakkaraa ja tuorekurkkua.


Tästä se päivä taas alkaa....



Koska oli lauantai perheessä oli siivouspäivä.Auttelin siellä ja täällä aina voimieni ja kykyjeni mukaan...

Pyyhin ikkunalaudoilta pölyt.




Auttelin kukkien hoidossa ja kukkapurkkien pesussa. Pikkasen oli pikkukärpäsiä ilmassa.Emäntä suihkutti jotain fairyä niihin,sillä kärpäset saa häädettyä.En kyllä kysynyt,että minne,mutta varmaan ulos,koska parvekkeen ovi oli kokopäivän auki.


Auttelin vaatehuollossa. Ensin sain laittaa likaiset vaatteet pesukoneeseen. Kun kone oli ne pessyt ne siirretään kuivausrumpuu. Kuivausrumpu on sellainen joka kuivaa.Yleensä siellä kuivatellaan vaatteita,joskus sinne laitetaan pehmoväkikin jos ne on pesty.Pikkasen arvelutti tämä vaatehomma täällä,-etteivät vaan meinaa minua tuonne pyykin sekaan laittaa. Eikä ainakaan töhön kuumaan kuivuriin!
Emäntä lupasi ettei ole vaaraa,koska pehmoväki on pesty ja kuivattu jokunen viikko takaperin.
Hyvä niin.Nyt voin taas huokaista helpotuksesta.
Emäntä antoi minun myös silittää.Kivaahan se oli,kun sai silitysraudalla ajella :).


Auttelin myös puhtaiden vaatteiden viikkauksessa.Sitten nämä vaatteet laitettiin vaatekaappiin.Kävin sielläkin kurkkaamassa,eihän sitä tiedä jos vaikka piilosta leikitään joku päivä.Tiedän sitten missä on hyviä piiloja.



























Keittokirjasta katselin sitten millaista ruokaa tänään laitetaan.Ajattelin että kun en sukulaisia syö niin possua ei syödä.Päädyin stroganoffffiin ja uusiin perunoihin salaatin kera.Ennen kauppareissua vietiin roskat roskakatokseen.Siellä kerroin emännälle mihin astiaan mikin roskapussi sitten kuuluu laittaa.



Matkalla kauppaan sain juoksennella pientareella ja kerran karkasin kukkapenkkiin.Siellä oli niin houkuttelevia kiviä joilla sain tasapainoilla.
















Matkalla emäntä jätti kirjoja bussipysäkin penkilla.Emäntä selitti että sellaista tekevät ne, jotka harrastavat bookcrossingia.Se on jotain kirjojen vapauttamista.Tekevät sitä kuulemma maailmanlaajuisesti.En ihan ymmärtänyt näin suuria asioita.
Mutta minähän ole vapaa prinsessa possu joka kiertelen kotimaassa.Onneksi emäntä ei jättänyt minua bussipysäkilleJos minut jätetään jonnekin minä kyllä luulisin että minut hylätään.


Kaupasta ostettiin herneitä joita söin mahan täydeltä.Illalla mentiin saunaan,mutta siitä ei kuvia otettu.Pitäähän possullakin olla jokin intiimisuoja.Sitäpaitsi tämä on perhesarja.Huomenna taas tavataan=).

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, Persikka onkin ollut tehokas tänään! Hyvä kun oppii siivoustaitoja! :)

Tuo Persikan kaulakoru on kyllä hieno!