6.8.07

Siivouspäivä

Tänään heräiltiin k-l:n kanssa kahdestaan. Mies oli mennyt töihin ja molemmat lapset olivat yökylässä kavereitten luona. Aamu olisi ollut oikein rauhallinen, jos Rita ei olisi karannut. Emäntä kutsui sitä äänensä käheäksi ja sydän syrjällään pelkäsi, että juoksee tielle. Puolen tunnin päästä juoksi sisälle auki jätetystä ovesta "muina koirina" ja aivan märkänä.

Emännän aamua tuli piristämään pitkästä aikaa 2 virallista korttia: toinen oli Virosta ja toinen Espanjasta. Sain ihastella niitä heti tuoreeltaan.



Emäntä oli päättänyt, ettei ota uusia osoitteita ennenkuin saa itse kortteja. Nyt kun siis tuli kaksi, pyydettiin k-l:n kanssa kaksi uutta osoitetta: eka tuli Itävaltaan ja toinen Saksaan.




Sitten olikin jo aika aloittaa siivoamaan. Emäntä imuroi lattian ja minä sain auttaa moppauksessa. Tuli puhdasta jälkeä, kun tämä possu pääsi mopin varteen!


Pölyjen pyyhkimisessäkin autoin vähän, mutta hauskempaa minusta oli piiloutua pölyhuiskan hapsujen sekaan. Ne kutitteli kivasti.




Yhdessä laitettiin kissanpennuille ihan oma hiekkalaatikko. K-l löysi eilen jo muutaman pikku lammikon lattialta, joten olisi aika varmaan alkaa harjoittelemaan sisäsiisteyteen. Minä "koeistuin" laatikon ja totesin sen erinomaiseksi.



Sitten meidän piti odotella jotain likakaivon tyhjentäjää. Kylläpä pelästyin sitä jyrinää ja pörinää. Juoksin piiloon ja vapisin, mutta k-l lohdutteli, ettei sitä tarvitse pelätä, ei se sisälle tule. Eikä se onneksi sitten pitkään kestänyt. Pääsimme sitten lähtemään Ritan kanssa lenkille. Tällä kertaa kierrettiin aika pitkä lenkki, noustiin vaaran rinnettä aika korkealle. Sieltä näkyi aika kauas: k-l sanoi että tuo järvi on Vaalajärvi. Lupasi, että jos huomenna on hyvä sää ja lapset haluaa uimaan niin voitaisiin käydä siihen tutustumassa lähempääkin.




Kotiin palattuamme sekä laitettuamme ruokaa ja syötyämme sain vielä auttaa emäntää pyykkien viikkaamisessa. Aika hauskaa touhua! Mukavan possunpunaisia pyyhkeitä tuossa kuvassa.



Myöhemmin illalla olin taas aivan pitkästynyt ja niinpä k-l vei minut pihalle katsomaan miehensä puuhia. Tämä rakensi jotain varastokopperoa piharakennuksen taakse. Siinä ihmetellessä kiipesin katolle, k-l vähän säykkyi että putoan, mutta ihan turvallisesti pääsin sieltä alaskin.



Ruuvien kiinnittäminen näytti tosi kivalta puuhalta ja niinpä minäkin sain kokeilla, kun nätisti pyysin.



Käytiin k-l:n kanssa vielä katsomassa kuinka raparperit on lähteneet kasvamaan. K-l istutti ne vasta muutama viikko sitten, kun sai alut äidiltään. Ja hyvinhän ne kasvoivat. Niiden lehdillä oli mukava pomppia.



Ilpo kävi tarkistamassa mansikkamaan joko löytyisi kypsiä marjoja ja muuta punainen löytyi. Minäkin sain maistaa. Sääskikin olisi halunnut tulla maistamaan, mutta se ajettiin tiehensä. Olipa makea mansikka, nami!



Huomenna odottaa taas uudet touhut; k-l kertoi, että voitaisiin mennä poimimaan mustikoita. Lapset uhkasi ottaa mukaan "orjiksi". Nyt on paras kömpiä nukkumaan, että huomenna taas jaksaa.

Ei kommentteja: