13.8.07

Sunnuntai - landella jälleen.

Sunnuntaiaamuna oli varhainen herätys. Taas kamppeet autoon ja niitä mutkateitä ajelemaan.
Mentiin siis navettaan aamulypsylle.
Aika suuria eläimiä nuo lehmät. Minun täytyi pysytellä etäällä, sillä ne ovat uteliaita kaikkeen uuteen ja ennennäkemättömään, kuten tällaisiin pikku possuihin esimerkiksi.
Lehmällä on nopea ja pitkä kieli joten parasta pysytellä niiden ulottumattomissa, ettei käy köpelösti.
Lehmään kiinnitettiin tuollainen letku...eikä se näyttänyt sitä kovinkaan haittaavan. Se vain söi sitä pahanhajuista ruohomössöä jotain Aa-Ii-Veetä se on nimeltään.
Ei ollenkaan sellaista mitä näin heinäseipäille laitettuna.
Ja sitten siitä lehmästä alkoi irrota maitoa tuolta mahan alla olevasta pallukasta, ja se maito lähti menemään letkua pitkin jonnekin.
















Maito meni putkia pitkin ensin tuollaiseen puksuttavaan kokoaja säiliöön...

ja sitten tuollaiseen isoon tankkiin.
Siitä käy maitosäiliöauto hakemassa maidon meijeriin jossa se laitetaan purkkeihin.




Lypsyn jälkeen mentiin tupaan.
Sielläkin oli tuollainen musta-valkea kissan möllykkä. Se oli ystävällinen eikä lainkaan yrittänyt pyydystää minua hyppysiinsä.
Kissa söi sen omia kissanmuroja suurella ruokahalulla.












Minä otin mieluummin voileipää ja possunkuvalla varustettua jukurttia.
Sitten taas autoon ja nyt me mentiin loppupäiväksi sinne samaan kukkien kastelupaikkaan kuin perjantainakin.
Keräsimme siellä pensaista viinimarjoja. Sitten tiistaina vissiin tulee käymään sellainen Mehu-Maija niminen henkilö joka tekee noista mehua.
Marjapensaan alla oli nättejä punaisia kärpässieniä. Miau varoitteli kovasti minua koskemasta ja maistamasta niitä. No enhän toki niin urpo ole, onhan minulla jotain luontaisia possunvaistoja sentään.
Vanhalla perunapellolla kasvoi runsaasti ihania pieniä sinisiä lemmikkejä.

Rappusten alla asustaa sisiliskoperhe. Tuo on äiti tai isälisko. Lautojen välistä kurkisteli myös pienempiä lapsisisiliskoja. Vähänkö ensiksi säikähdin, kun ne ilmaantuivat kuin tyhjästä.
Puhaltelimme myös saippuakuplia. Se oli oikein hauskaa ja kivaa katsella kun tuuli lähti nostamaan niitä korkealle ilmaan. Välillä piha oli täynnä noita saippuakuplia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, onpas taas ihana lueskella Persikan kuulumisia! Navettaankin oikein päässyt katsomaan lypsyhommia, vau! Ja tuo saippuakuplakuva on ihana! :)