3.8.07

Toinen päivä täynnä touhua

Tänään aloittelimme päivän kaurapuurolla. Ulkona näytti aika kolealta ja harmaalta, joten k-l kävi kahdestaan lenkillä Ritan kanssa - ei halunnut ottaa minua ja kameraa mukaan kastumaan.

Kun emäntä palasi aloitimme blogin päivittämisen eilisen osalta. Siinä riittikin puuhaa ainakin pariksi tunniksi, kun k-l ei oikein vielä osannut tätä käyttää.



Niin pitkän paikoillaan istumisen jälkeen oli ihan pakko kipaista pihalle vähän verryttelemään. Nyt siellä paistoi jo aurinkokin välillä. Kävin hyppelemässä trampoliinilla (minulle se oli aivan jättikokoa!), kiipeilemässä pihakoivuissa ja keinuin humalan oksillakin. Oli oikein piristävää.




Sitten odoteltiin emännän miestä töistä - näin perjantaina hän tuli jo iltapäivällä. Koko perheellä (tai kyllä kissat ja koira jäi kotiin) lähdettiin kirkonkylälle kauppaan. Matkalla jouduimme monta kertaa jarruttelemaan, kun tiellä oli poroja. Pienet vasat olivat söpöjä!



Kirkonkylällä suunnattiin ensin postiin: k-l postitti yhden paketin, eilen kirjoittamansa kortit ja Ilselläkin oli kirjeitä postitettavana. Siitä postin vierestä automaatista haettiin seteleitä, joista k-l otti paperille ylös jotain numeroita. Sanoi syöttävänsä ne johon eepeeteehen ja ehkä joskus saavansa osuman. En minä vaan oikein ymmärtänyt mikä osuu ja mihin ja mitä noilla numeroilla tekee, mutta silmä tarkkana seurasin touhua.



Pääsinpäs sitten keikkumaan poron sarvelle. kun käytiin katsomassa poropatsasta (virallisesti sen patsaan nimi on Poro ja lappalainen). Siellä kuulema käyvät turistit itseään kuvauttamassa. joten täytyihän minunkin sellainen kuva saada.



Sitten käytiin Säästökuoppa-nimisessä kaupassa, vaikka en minä siellä mitään kuoppaa nähnyt. Ilse ja Ilpo saivat sieltä uudet lippikset ja Ilse osti ison kasan tarroja, joita tutkin ja ihastelin heti autossa sitten.



Vielä mentiin ruokakauppaan, jonka edessä oli tuollainen iso mainoslakana ja siinä tekstiä aika monella kielellä. En niitä kaikki edes osannut lukea.



Kotiin palattua pääsin emännän kaveriksi syöttämään ne setelien numerot nettiin. Silloin muistin, että olinhan nähnyt tuon sivuston jo keväällä MsMoneyn luona. Tuttu juttuhan tuo olikin koko setelitouhu. Ei tullut osumia, vaikka aika monen setelin tiedot emäntä sinne naputteli.



Vähän myöhemmin tehtiin pihalle nuotio ja paistettiin makkaraa. Tai en minä kyllä paistanut, kun en oikein makkarasta välitä. Mukava oli kuitenkin tulta katsella.



Jälkiruuaksi emäntä paistoi lettuja. Niitä odotellessa Ilse käytti minua kierroksella pitkin pihaan. Näin paljon kaikennäköistä mielenkiintoista ja kivaa. Kasvimaalla käytiin ihastelemassa runsaasti kukkivaa hernepenkkiä ja mansikkamaallakin alkoi marjat jo hiukan punertaa. Olisi tehnyt jo mieli maistaa - ehkä ensimmäiset ennättää kypsyä ennenkuin jatkan matkaa.





Ilse vei minut myös ratsastusretkelle Tähti-hevosellaan. Vähän minua kyllä jännitti, mutta Tähti oli oikein rauhallinen ratsu.



Siinä välissä alkoivat letutkin jo valmistua. Pääsin seuraamaan vielä niiden paistamista ihan läheltä. Ja sitten koitti maistamisen hetki! Olipa herkullista!



Vielä mentiin myöhemmin illalla saunaan ja sen jälkeen olikin aika kömpiä taas sänkyyn nukkumaan.






Ei kommentteja: